29 Temmuz 2017 Cumartesi

vSphere 6.5 Update 1


Evet sizlerle yeni bir versiyonu konuşuyor olacağız tebiki her zaman için amaç daha fazla yenilik destek ve yeni özelliklerin daha da fazla iyileştirilmesi olarak algılamalıyız. vSphere 6.5 de olan bir çok özelliği daha fazla stabil hal getirdikleri ve 6.5 geri dönüşleri değerlendirerek yeni küçük özelliklerden kısaca bahsetmeye çalışacağım.



Kasım 2016 dan bu yana vSphere 6.5 için yeni sürüm bugünlerde piyasaya çıkıyor ve download edilebilir hale geliyor arkadaşlar. Süre göz önüne alındığında cidi geliştirmeler ve yeni özellikler sizleri bekliyor.   Bu konuda sizleri 4 ana başlık ve bir kaç alt başlık ile sizelere bilgiler veriyor olacağım.

- Basitleştirilmiş müşteri deneyimi : 
Sistem adminleri için çok önemli olan vSphere web client bizlerin vCenter ortamını yönetmede en büyük arazımız 6.5 e geçişte bunun adımları atılmıştı ama artık 6.5U1 ile HTML5 kullanılarak yeniden tasarlanan vSphere Web Client çok daha fazla kullanılabilir hızlı ve verimli hal getirildi.

- Kapsamlı dahili güvenlik : 
Sisteminiz üzerinde bulunan veri ve diğer alt yapı güvenlik için geliştirilmiş güvenlik seçenekleri.

- Evrensel uygulama platformu :
Programınız nerede yada hangi platformada coding yapıldığının önemli olmadan evrensel bir uygulama çalıştırma platformu sunuyor.

- Proaktif veri merkezi yönetimi : 
Daha büyük problemlere izin vermeden sistemi analiz ederek erken uyarı ve bazı kurallar çerçevesinde otomatik problemlere müdahale etme.

Web client ile HTML 5 tam entegrasyon ile kullanım ve başarı oranı browser farkına rağmen % 90 performans ile çalışması hatta bazı browserlerde ise bu oran % 100 olarak karşınızda.

Lisanlama ile ilgili olarak vCenter Server Foundation sürümü biliyorsunuz önceden host (fiziki server ) olarak 3 adet host destekliyordu vSphere 6.5U1 ile küçük işletmeler için ideal olan sürüm olarak 4 host desteklemeye başladı.

Güncelleme süresi vSphere 6.5 sürümüne sahip olan kullanıcılar isteler ise biliyorsunuz güncenlleme başlı başına bir süreç yönetimi ve testler ile olacak bir zaman bu yüzden VMware 6.5 den 6.5U1 e geçiş için 5 yıllık bir süreç belirlemiştir.


Sürümler arası geçiş kolaylaştırıldı. Aslında bu konu baya yönlü bir şekilde ele alınması gereken bir konu o yüzden çok detay vermeden. Çünkü bazı sürümlerden tek aşamada bazı sürümlerden ise 2 aşamalı olarak vSpphere 6.5U1 e geçiş yapabileceler. Bu konu ile ilgili olarak blog yazısı burada umarım size yardımcı olur.

İyi çalışmalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.