30 Temmuz 2017 Pazar

vSAN 6.6.1 Yenilikleri Kısaca


Merhaba; VMware biliyorsunuz vSAN ürünü ile hyper-converged sistemler ile ilgili olarak ciddi bir katkı sağlamış ve bu ürünlerin yolunu açmıştır. vSAN kısaca x86 mimarisinde olan host makinlerinizin üzerindeki diskleri ( belirli şartlar ile tabiki ) shared storage olarak kullanmanıza olanak sağlayan yapıdır. vSphere ürünü ile ayı seviyede güncellemleri olur ve karşımızda vSAN 6.6.1 ürünü ile karşımızda sizlere bu sürümün bize neler sağladığı ile bir kaç yenilik bilgisi vermek istedim.

Mini başlıklar;
- VMware vSphere Update Manager (VUM) entegrasyonu.
- vSAN Cloud Analiz ve Performans.
- Depolamada hizmet ve verimlilik.
- Yeni Lisanslama Modelleri (ROBO ve VDI için).
- Altyapınız için daha fazla yenilikler ve seçenekler.


Mini başlıkları bir kaş söz ve resimler ile açıklayacak olur isek eğer,  başalayalım :)


- VMware vSphere Update Manager (VUM) entegrasyonu :
Sistem yöneticileri adminler için en önemli olaylardan birisidir update patch yönetimi çünkü her zor hem yorucu hemde bazen ( windows ) sonuçlarının ne olacağı kestirilemez. VUM entegrasyonu VMware vSAN ürünü üzerinde sizlere ve olan ESXI sürümünüz ile entegre çalışarak hata yapmanızı yani farklı sürüm güncelleme yapmanıza engel olarak doğru ve gerekli olan sürüm güncelleme almanızı sağlayarak hatayı en az indirmek için geliştirilmiş bir özellik ki buda depolama gibi verinin en önemli katmanında çok değerli bir özellik diyebilir.


- vSAN Cloud Analiz ve Performans : 
Biz sistem adminlerin işi hiç biter yada azalır mı ? ( hadi çiftlik kuralım hayal demi neyse dağılmasın konu ) ben bu güne kadar azaldığını görmedim hep arttı buda konularımızdan birisi sistemi izle analiz et ve gerekli yada gereksiz ne var ise ona göre önle hareket et durdur yada servisi azalt yada yükü başka yere yönlendir ama bunu bize ne sağlayacak empati yada hayal gücü yada düşünce ile olmaz tamam tecrübe önemli ama en önemlisi size sisteminizi özellikle depolama biriminizde ne oluyor ne bitiyor bu konularda analiz yapıp bazı önerilierde bulunan bir yapının olmasıdır değil mi işte burada vSAN Cloud analiz işin içine giriyor ve işlemlerinizi hal etmenizde size büyük zaman kanancı ve faydalar sağlıyor. ;)

- Depolamada hizmet ve verimlilik : 


Biliyorsunuzki herşey yazılım değil tamam ne kadar iyi olsada sonuçta çalışması üzerinde koşması gereken bir donanım' a ihtiyaç duyar sistemler ( cloud dahil ) vSAN 6.6.1 ile bazı local yapılarda çalışan disklerin LED sağlık bilgisi vb konularda daga fazla bilgi almak ve sistemci arkadalarımızın işini dahada kolaylaştırmak ;) 

- Yeni Lisanslama Modelleri (ROBO ve VDI için) : 
Güzel ülkemizde herşey sistem yöneticileri veya adminler için değil ( keşke olsa ) karar veren ve para ödeyen yöneticiler bazen konuya vakıf olmasalarda (çoğu zaman değiller) parayı onlar ödedikleri için sistemin nasıl çalıştığı veya stabil olması veya firmaya uygun olması değilde; ürün maliyeti daha önemli bir hal alıyor. Ama VMware bu durumlar içinde uzak ofis (ROBO) ve sanal uzak masaüstü yapısı (VDI) için yeni lisanslama yapıları çıkararak projenize uygun lisanslama ve doğru ürünü konumlandırmanızda dahada  uygun ve kolay bir yol izlemenizi sağlayacaktır. 

- Altyapınız için daha fazla yenilikler ve seçenekler : 
VMware depolama - storage mimarisinde ve özellikle hyper-converged sistemler için yazılım tarafı olarak daha ürünü sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor tabiki küçük ve bir çok işe yarayan bir sürü özellik var ama hepsine tek tek değinmek çokta mümkün değil birazda pazarlamacı arkadaşlar bu konularda müşterisinin özel ihtiyaçlarına göre hareket ederek ürünü konumlandırabilir bu bölüm biraz daha partnerlerin işi diyelim.



Ve yazımızı sonlandıralım umarım vSAN 6.6.1 ile ilgili aklınızdaki bir kaç soruya cevap bulabileceğiniz bir yazı olmuştur. İyi bakın kendinize. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.