19 Şubat 2018 Pazartesi

VMware Ürünleri Yaşam Döngüsü


Merhaba; herkese bu makalemizde sizlere ölümden bahsedeceğim, her canlı ölümü tadacaktır şaka şaka amacım makale girişi için bulamadığım "giriş yazısı" için bir kaç kelam edebilmek. VMware ürünlerinin ve piyasada bulunan bir çok ürün ve yazılım için geçerli olan ürün yaşam döngüsünden bahsedeceğim sizlere;


VMware ürünleri için ilk olarak; betalar ile başlar işe bizlere (vExpert) ve çözüm ortaklarına belirli sözleşmeler ve yaptırımları kabul ederek açılan download ve kullanım hakları ile başlıyor bence. VMware firması bu sürede yeni ürünün betalarının ne kadar süreceği bizlerden çözüm ortaklarından gelen geribildirimlerden dolayı uzayabiliyor yada ikinci beta yada üçüncü beta sürümleri gelebiliyor. Bu sürç içinde bir çok web seminere yeni ürün yada yeni verisyon' da yapılan değişiklikler birer birer anlatılıyor ve dökümantasyonları hazılarlanıyor. Tabii bizlerde hem işimiz hemde siz değerli okurlar için kendimizce ön hazırlık yapmamıza olanak sağlıyor.

Tabiki ürün son final hale gelene kadar bir çok değişiklik kısıtlama yada sonraki sürüme bırakma süreci yaşayabilir gerçi bu durum çok az olur. Final sürümü sonrasında ise ürün teknik dökümanstasyon satış ve deste süreci başlıyor. Yine sonrasında yeni sürüm için bir yadan farklı bir ekip çalışmaya başlıyor. Bu başlama sürecinde aslında karar verilen bir durum söz konusu durum şöyleki çıkarılına X sürümü için belirlenen bir satış destek ve bitiş süresi belirleniyor.

Bizim için aslında yani sistem adminleri için ürün destek bitişi ve bu bitişe yaklaşıldığında iş yerimiz yada sanal ortamımızda update / upgrade seçeneğimi olacak, olacak ise nasıl planlayacağız. Onun için de hazır guide var aklınızda soru işareti olmasın.

Ben sizlere son oolarak VMware Ürünleri için yaşan döngüsü listesi paylaşacağım sizlerle. Linkteki PDF de VMware ürünlerinin tümümün ne zaman aktif olarak kullanılmaya başlandığı ne zaman destek ve geliştirme süreçlerinin biteceğini detaylı anlatan bir liste paylaşıyor olacağım. Umarım sizler için faydalı bir makale ve paylaşım olmuştur...

Link : VMware Ürünleri Yaşam Döngüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.