9 Mayıs 2017 Salı

Infinidat ve Infinibox


Merhaba herkese; bu makalede aslında VMware konusundan azıcık uzak ama makale sonlarına doğru VMware için çok iyi özelliklere sahip bir storage ürününden bahsedeceğim. Aslında bu tür övgü dolu ürün tanıtımı gibi yazıları hiç seviyorum ama şu da bir gerçek ki piyasada bulunan bir çok storage üzerindeki özelliklere bakarak karar verirken alacağınız ürünü biraz daha fazla sorgulamanız yada sizin ortamınız için doğru ürünü almanıza azıcık katkım olsun istiyorum.

Ürünümüzün adı Infinibox 42U bir kabinet içine gömülmüş diskleri istediğiniz gibi yönetebilen ve bence çok becerikli özellikler ile dolu bir ürün. Bu arada firmanın adı infidat ürünün adı infinibox. Bana göre şu ana kadar beni en çok etkileyen bir kaç özelliğinden bahsedeceğim sizlere. Yalnız unutmadan ve özellikleri okumaya geçmeden hem firma hakkında hemde ürünün kimlere hitap ettiği konusunda bir kaç bilgi vereyim istiyorum.Ürün enterprise olarak nitelendirdiğimiz firmalar için geliştirilmiş bir ürün o yüzden maliyetleri de ona göre unutmayın. İşiniz ve veriniz ne kadar büyükse ona göre ürün almanız ve durmadan çalışmanıza olanak sağlayan sistemleri tercih etmelisiniz. Infinibox size bu durumlarda disk kaybı hatta 100 tane disk  kaybı olsa bile durmadan ve veri kaybı olmadan çalışmaya devam edebilme gibi özellikler size sunuyor.


Ürünün geliştiricileri israil kökenli bir firma (not işini layıkla yapanı öveceksin) ve bilenler olabilir IBM XIV yapısını geliştiren ekibin kendi ayakları üzerinde durma çabası ile IBM den ayrılıp bu ürünü geliştirmeleri ile ortaya çıkıyor. Ve bence burası çok çok kayda değer bir durum 2. yıllarında Gartner Rapolarında Visyoner olarak yerlerini alıyorlar. Bunu çok dillendirmiyorlar ama en güzel referansları ise TESLA Auto Pilot için sistemi bu ürünün tercih edilip kullanılması. Bir storage firması için 2. yılında Gartner raporlarına gir ve TESLA Motors gibi bir referansın olsun. gerisini siz düşünün.

Kısaca özelliklerinden bahsedecek olur isek eğer;

- İlk olarak sıkıştırma 42U kabinet içine 2 .7 Petabayt kapasite alıyorsunuz size 5  petabayt depolama alanı sunuyoruz diyorlar ve testlerde bunu size çatır çatır gösteriyorlar yani %50 sıkıştırma oranı sunuyor size. Bu bence müthiş bir özellik.

- 1 Adet 42U kabinet içinde size 2.7 petabayt alanı native alan olarak (sıkıştırma hariç) rahatlıkla sunabiliyorlar.

- Up time oranı olarak sizlere %99.9999999 oran sunuyor ayrıca burada ince bir durum var %99 dan sonraki 7 adet 9 ise ne kadar fazla bir up time oranı sağlayabildikleri' nin kanıtı olarak düşünülebilir.

- IOPS olarak  sıkıştıma açık iken ve tek bir 42U kabinet' te 1.000.000 (bir milyon IOPS) bu sanırım sizin şu ana kadar duyduğunuz en yüksek IOPS değeridir.

- Bilinen tüm sanallaştırma ortamları (başta VMware) ile tam entegrasyon sağlıyor.

- Kolaylık, arayüzüne erişim sağlayabilen kişilerden birisi olarak ben bu kadar basit anlaşılabilir bir arayüz tasarımı daha göremedim. Çok basit anlaşılabilir ve çok hızlı şekilde cihazınızın lun yapısını, depolama birimlerini, bir kaç tık ile oluşturabiliyorsunuz. Bende hata ki sizler için arayüzün resimlerini almadım. :(

- Green IT desteği standart gibi bir durum ama bu kadar kapasiteyi 1 adet 42U içinde sundukları içinde green IT özelliği cidden önem kazanıyor.

- Tamam ürün enterprise seviyede ama oradaki firmalar içinde kapasite = maliyet tablosunda sizlere çok güzel fiyatlar sunabiliyor. Bu yok sayılmaması gereken bir detay bence.

Son not olarak ise 2 Mayısta bloglarına eklenen haber kısaca şu şekilde sizin full flash bir yapınız var ve size meydan okuyarak kendi cihazlarını getiriyorlar ve test başlıyor eğer sizin cihaz Infinibox' tan hızlı ise cihazlarını alıp geri gidiyorlar ve sizlere istediğiniz herhangi bir hayır kurumuna bağış yapabileceğiniz bir maddi rakam (10000$) hediye ediyorlar, ama eğer sizin full flash yapınız testlerde Infinibox' tan yavaş ise de sizin adınıza aynı rakamda Amerikan Kanser derneğine bağış yapıyorlar. Tabii' ki cihazında sizin yeni depolama üniteniz olması konusunda hem sizi ikna etmiş hemde cihazı montajını yapmış oluyorlar. Tüm detaylar burada : https://www.fasterthanallflash.com
 
Şu anda benim aklıma gelenler bunlar aşağıdaki 2 adet video ve resim sanırım size az daha fazla bilgi verecektir. Unutmadan destek bizler için en önemli durumdur şu anda Türkiye' de ürün aktif şekilde satışı ve desteği mevcut şekilde var. Sadece duyum yakında Infinidat firmasının Türkiye ofisi olacak ülkemizde. Firma bilgisi paylaşmıyorum araştırın azıcık. :)







1 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler.