10 Nisan 2017 Pazartesi

VMware HOL Online ve Lab Ortamı

VMware güzel ve stabil bir ortam sağlıyor sanallaştırma ortamı için tabii ki bir çok sistem mühendisi yada yöneticisi bu VMware ürünlerinin kurulum arıza giderme yada yapabildikleri konusunda kendisini geliştirmek hatta laboratuvar ortamı kurup kendi testlerini yapabilmelerine olanak sağlayacak bir bir yapı bir ortam isterler, Tamam VMware lisanlar konusunda 60 gün boyunca full sürüm kullanım izni veriyor ama her zaman istediğiniz gibi zaman ayırma şansınız yada vaktiniz olamıyor ayrıca elinizde ne kadar donanım kaynağı var çünkü VMware ürünleri öyle düşük sistemlerde çalıştırılıp test edilebilecek ürünler değiller. Eee ne yapacağız derseniz eğer bu sorununuza da yine VMware tarafından ücretsiz olarak sunulan VMware HOL online yardımınıza yetişiyor.


Nedir bu VMware HOL içinde bir çok kategoriye ayrılmış Web browser üzerinden size RDP yatırarak VMware ortamına bağlanarak sitemde seçtiğiniz konuya göre size test yapmanıza olanak sağlayan yapıdır ve bence en güzel özelliklerin' den biriside ÜCRETSİZ olmasıdır. Ben Katalogdan bir kaç başlık yazmak istiyorum sizler için;

SDDC
Mobility
NSX
Storage
vRalize

yukarıdaki konulara ek olarak yeni başlayanlar içinde seriler mevcut bence aktif olarak kullanmanızı tavsiye ederim ve çok beğeneceğinize eminim. Sadece üye olun ve kullanmaya başlayın hiç bir üyelik vb gibi ücreti yoktur. Ek bir kaç ekran paylaşayım arayüze yabancılık çekmeyin diyerek.





Evet bu yukarıdaki işin ücretsiz olanı idi birde farklı bir firmadan bence çok güzel bir özellikle sunulan sadece sürükle bırak ile sanal ortamınızı kurmanıza olanak sağlayan isterseniz firmanız için kullanın isterseniz de sadece test amaçlı kullanın saatlik kullanım ücretine göre sistem açık iken para ödersiniz sadece. Ravello System firmanın adı yakın zamanda Oracle firması tarafından satın alındı ve adı Oracle Ravello oldu, sitesinden ücret bilgisne bakabilirsiniz ama yine güzel bir hizmeti ise 15 gün boyunca size kredi kartı bilgisi girmeden erişin ve kullanım hakkı sağlıyor tabii belirli kısıtlamalar ile tüm bilgilere bu adresten erişebilirsiniz Oracele Ravello Trial
Oracel Ravelle sisteminin sürükle bırak arayüzü Blue Print ile hazır sağlanlar ekleme vb gibi bir çok desteği mevcut. Bu arayüz içinde bir görüntü paylaşım sizlerle.




Son olarak ise otomatik lab kurulumu ile ilgili video ve anlatımım şu sayfada ama AutoLab 2.6 versiyonun  kurulumu Blue Print ve Ravello sisteme nasıl yükleneceği ve ayarlamaları da şu adreste.
Umarım güzel lab ortamlarınız olur iyi çalışmalar... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.