22 Mayıs 2015 Cuma

Autolab 2.6 ve Ravello Systems



Merhaba; bir kaç gün önce labguides sitesi Autolab 2.6 duyurdu hatta sitemde de bir ekleme yaptım ve yeni VMware versiyonu 6.0 ile birlikte yeni özellikleri kullanarak evinizde yada daha güzeli sadece ödeme yaparak kendinize ait bir test ortamı kurmanıza olanak sağlıyor. Bir bilişimci ne kadar okur ne kadar dinler veya ne kadar araştırma yaparsa yapsın bana göre en iyi öğreneme metodu deneme-yanılma yani tıklayarak sistem kurarak yapılar tasarlayarak ve bunları test ederek hem öğrenir hem de proje çeşitliliği için pratiklik kazanmamıza olanak sağlar düşüncesindeyim. Bu görüşüme katılmayanlarda olabilir buna da saygı duymak gerekir. Girişten sonra gelelim anlatacaklarıma.




Labguides sitesi Autolab sistemini bizlere ücretsiz olarak kullanmamıza olanak sağlayarak bizlere; VMware ürün ailesinin amiral gemisi olarak vSphere ve vCenter sistemlerini istediğiniz gibi kurup yönetmenize, test etmenize olanak sağlayan hazır script' lerle bunu kolaylaştıran sistemdir. Daha önceki blog yazımda ESXI 5.5 versiyonu için sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm video burada. ESXI 6.0 içinde local makinenizde çalışan versiyonu için kısa bir video hazırlamayı düşünüyorum.

Ama benim asıl değinmek istediğim konu ise Ravello Systems neden derseniz çok güzel bir yapı sunuyor sizlere evinizdeki notebook ile RDP ve Web arayüz üzerinden yönetebileceğiniz ve test edebileceğiniz ortamı size sunuyor. Ve bunu çoğu insana makul gelebilecek saatlik ücretler ile yapıyor.  Bu test ortamını sağladığı için Ravello Systems teşekkür ederiz. Ayrıca Labguides sitesine ve Autolab projesine destek sağlayan tüm arkadaşlara da teşekkür etmek gerekiyor çünkü projeden hiç bir gelirleri yok gönülden yapıyorlar bu işi.

Ravello Systems biraz daha anlatmak istiyorum sizlere çünkü trial hesap açtığınızda size sınırlı sürede olsa ( server sistem veya sistemde kısıtlama yok sadece süre sınırı var ) sistemi test etmeniz için güzel bir imkan sağlıyor bende bu fırsatı kaçırmayın ve bu yapıyı test ettikten sonra sanırım ki devam edeceksiniz Ravello Systems yapısını kullanmaya.

Size hem Ravello Systems hemde Autolab 2.6 ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum ilk olarak Autolab 2.6 yapısının Ravello Systems üzerinde nasıl kurulduğunu anlatan bir video;


Burada ise Ravello Systems ile ilgili olarak youtube kanalı üzerinden kurulum ve configrasyon ile ilgili bilgiler elde edebilirsiniz.

Bunuda eklemeden olmaz Ravello Systems üzerinde sadece VMware ürünlerini değil Ansible, VMWare NSX, Barracuda Firewalls, Virtual Routers, Fortinet, Mirantis Openstack, ManageIQ, Palo Alto Networks, Big Data Smart, OpenStack, OpenStack Juno Lab vb gibi bir çok yapıyı test etmenize imkan sağlıyor. Destekledikleri yapılar ve lab yapıları ile ilgili olarak ta blog sayfalarını takip etmenizi öneririm. Son not çok uzadı blog yazısı ama olsun. 

Autolab 2.6 için Ravello Systems üzerinde demo hesap ile işlem yapacaksanız yukarıda ki video yu izlediğinizde sizin demo hesabınızda Autolab 2.6 için blueprint olmadığını fark edeceksiniz korkmayın Ravello Systems in support bölümüne bu konu hakkında küçük bir bildirim yapmanız halinde hesabınıza hemen ekleme yapıyorlar, support birimleri de gayet hızlı. Umarım anlattıklarım sizler için faydalı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.