28 Ağustos 2015 Cuma

VMworld 2015’ e gidemeden nasıl. ?

Merhaba; 
Başlık aslında tam olmadı ama umarım ilginize çeker. Amacım VMworld e gitmeden nasıl oradaymış gibi oradaki bilgilerden ve yeniliklerden haberdar olabilmeniz için mini bir rehber hazırlamak. Bu arada aşka bir siteden bu rehber ile ilgili kaynak almadım dersem olmaz yani. :) Gelelim VMworld’ e çeşitli sebeplerden dolayı katılım gösteremeyen, örneğin izin hakkı dolmuş örneğin işler yogun örneğin sponsor yada para yok :P  bir çok durum sıralayabiliriz. Ama gidemediğiniz halde oradaymış gibi hissedebilmek oturduğunuz yerden standları azda olsa gezebilmiş hissi yaşamak istiyorsanız aşağıdaki bilgiler işinize yarayacaktır. Bir kaç başlık altında toplayalım yine durumu;



Bloglar sayesinde : 
Ben hariç :( yüzlerce blogger VMworld e katılım gösterecekler ve bloglarında bir çok yeniliklerden ve özellilerden resimler ve kendi yorumları ile bloglarına eklemeler yaparsak sizlerin kullanımına sunacaklar. Ek olarak VMworld şu adreste ki VMworld 2015 resmi blogger sayfasındaki kişiler ve blog adresleri daha çok işinize yaracaktır. Size oradan anlık veya günlük şekilde yayınlar gelecektir. Bu sayfayı kayıt edip takip te kalın derim.


Twitter sayesinde : 
Bilişim işi içinde olupta twitter kullanmayanı dövüyorlar gibi bir durum var artık. Çünkü katıldığı bir etkinlik oradaki sunum yapan kişi veya anlık iletişim ve haber almak - vermek  için kim ne derse desin müthiş bir icat bence. Bana göre aktif kullanmak gerekiyor tamam illa tweet atma ama kişileri takip etki haberdar ol hem VMworld dünyasından hemde tüm teknoloji ve diğer haberlerden. Konudan çok uzaklaşmayalım Twitter üzerinde ilk olarak @vmworld hesabını takip edin anlık olarak tüm oturumları size aktaracaktır ve bilgilendirmeleri buradan alacaksınız. Ek olarak VMworld  e katılım gösterecek bir çok kişi var demiştim, sanallaştırma dünyasında takip edilmesi gereken twitter hesapları linki burada bu kişileri sadece VMworld için değil VMware ve sanallaştırma içinde aktif olarak takip etmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca yine Twitter kullandığınız paltforma göre değişiklik gösterecektir ama tavsiyem bir kaç tane hastag aramasını save edin ve bu saveleri takip ederin derim örnekler #vmworld #vmworld2015 #vmworldselfie #sessionID buradaki sessiınID biraz anlatayım şu adreste VMworld ile oturum bilgleri ve ajandalar yer almakta sizde oradan bakarak ilgi duyduğunuz konuya göre hashtaglar ekleyebilirsiniz. Son not buradaki VMworld sosyal medya sayfasında ki bilgileri dea göz önünde bulundurun derim. 

theCUBE : 
Bende bilmiyordum yeni öğrendim bu aynı günlük spor yada haber yayının yapan tv kanalları gibi theCUBE de evetler’ de online olarak sunum yapan bir sistem ve evente katılan üst düzey kişilerle event hakkında röportajlar yapan bir birim yada kuruluş da diyebiliriz, bunuda sizlere online olarak sunan, yayınlayan bir sistem bu adreste VMworld süresinde çok ciddi röportajlar yapacaklar ve online olarak sizlere sunarak yayınlayacaklar. Buradan kimlerler görüşecekler listesini ve canlı yayın linkini bulabilirsiniz. 

Canlı Yayın : 
Yok arkadaşlar online olarak VMworld canlı olarak yayın yapılmıyor sadece iki session online olarak veriliyor birisi açılış biriside yeni ürünlerle ilgili genel bilgilerin verildiği session bu yılki VMworld deki online yayınlanacak olacak genel session bilgisine buradan ve zamanı geldiğinde size hatırlatması için kayıt linkide burada.


YouTube :
Kesinlikle gönüllü olarak elindeki handy kamera ile sizlere aktarım yapan bir abimiz twitter adresinden takip edin mutlaka VMworld ile ilgili video veya yotube canlı yayın linki paylaşacaktır sizlerle. 
Ayrıca VMworldTV yotube kanalıda ve ayrıca kanalın oynatma listeside şu anda yayında olan videolar sürekli olarak güncellenecek youtube üzerinden de  cidi bir video arşivine ulaşabiliceksiniz.

Eski kayıtlar:
Belki haberdarsınzıdır ama yine de paylaşmakta fayda var 2010 ile 2014 yılları arasındaki tüm session’ ları buradaki adreste onlien olarak bulabilirsiniz sadece free olarak bir regsiter yapmanız gerekiyor. Tabiki bu yılki 2 VMworld 2015 session’ ları Abd ve Avrupa eventler bittikten sonra. 

Yukarıdaki tüm anlatımlar bir bireysel olarak katılımcıymış gibi :) bence çok güzel bir rehber olacak bunların yanı sıra VMworld 2015 e sponsor olan ve katılım göstercen bir çok firma mevcut bu firmaların tüm sanallaştırma dünyası için geliştirdikleri ürünler hakkında bilgiler edinmek için yukardaki twitter - blog - youtube - ve firma sitelerinden bilgiler alabilirisiniz. Peki kim bu sponsorlar ve katılımcı firmalar derseniz onarın listeside burada. Artık firmaların twitter - blog - youtube adreslerini sizler hal edersiniz diye düşünüyorum. VMworld 2015 için 

Umarım sizler için faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuştur. Paylaşım ve yorumlarınızı eksik etmeyiniz. İyi çalışmalar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.