12 Nisan 2022 Salı

VMware Tools 12.0.0 - Yenilendi


VMware ortamında çalışan sanal makinelerinizin performansını ve kullanılabilirliğini iyileştirmek için araçlar ve sürücüler (driver) içeren VMware Tools paketini VMware güncelledi. 

Paketin içinde VMware Tools 12.0.0 (Derleme numarası : 19345655) olarak yayınlandı yeni, ve büyük sürümü, diğer güncellemelerin yanı sıra Windows Server 2022 ve Windows 11 için destek sunuyor. 

En son sürümde, bulunan güvenlik zafiyeti CVE-2022-2294 kapatıldı. bu açık kötü amaçlı kod yürütülmesine izin veriyordu bu ueni sürümde artık yok.

VMware Tools 12.0.0 Release Notes burada.

VMware Tools 10'un piyasaya sürülmesinden bu yana , VMware'in eklenti paketinin yayınlanma süresini önemli ölçüde değiştirdiğini lütfen unutmayalım. 

O zamandan beri, paket yayınlama döngüsü, bir sonraki ESXi sürümleriyle veya istemci sanallaştırma çözümleriyle (Vmware Workstation, Fusion) ilişkilendirilmedi. 

Entegrasyon araçları sürüm planındaki değişiklikler, VMware Tools içinde yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin daha hızlı sunulmasını amaçlıyor. Sonuç olarak, kullanıcılar artık bu paketin kullanıldığı VMware sanallaştırma çözümlerinin yeni sürümlerini beklemek zorunda değil.

Relase Note içindeki yeniliklere ek olarak, VMware Tools 12.0.0, Salt Minion yönetimi için destek sunar, OpenSSL'yi 3.0.0 sürümüne günceller, Linux VM'ler yeni sürümlerin desteğini eklediler.

Ayrıca bu sürüm, CVE-2022-22943 güvenlik açığından muaftır.

Desteklenen işletim sistemli lsitesine ek olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Bazı sanal makinleriniz için güncelleme zamanı diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.