5 Kasım 2018 Pazartesi

VMware vSphere Platinum



VMware eko sistemine eklenen ve benim isimlendirmem ile guvenlik surumu olan ve VMware firmasina gore ismide ;) VMware vSphere Platinum olan yeni versiyondan ve bir kac ozelliginden bahsetmeye calisacagim sizlere.


Yeni ozelliklerden bahsetmeden once ilk olarak asagidaki iki tablo sizlere VMware vSphere ve yeni surum ve diger surumler ile arasindaki farklari anlatmasi acisindan guzel bir tablo ve karsilastirma.



Minik bir VMware vSphere Platinum yenilikleri ve ozellikleri dersek asagidaki gibidir.
 * AppDefense vCenter Server Plug-in
 * Automated discovery of Application Assets, Intent, and Communication
 * Contextual intelligence of Application State
 * Orchestrated or Automated Responses to Security Threats
 * Integration with third-party Security Operations tools



Sizlere kisaca AppDefense nedir bahsetmem gerek diye dusunuyorum. VMware NSX urununun mikro segmentasyon yaparak networku daha stabil yonetilebilir ve guvenli hale getirmesine asina iseniz her sunucu icin ozel veya ayni ozellikelre sahip sunucular (ornek tum server 2012 R2 update yapma yada hepsi tek bir firewall rule yazip her birinde ayri ayri ayarlama olmasi gibi ) otomatik ayar yapmak gibi dusunur iseniz. Sanallastirma icinde uygulama sanalaltirmayida NSX ile birlikte veya ayri olarak AppDefense gibi uygulama mikri segmentasyonu olarak dusunebilirsiniz. Tabiki bu tanimlar sadece bana ait arkadaslar evet tanimlamalarimi AppDefense yapiyor NSX de yapiyor ama ben elimden geldiginde akkinizda kailici olmasi icin boyle yazmaya calsiyorum. Tabiki teknik makale ve linkleri sizlere payalasiyor olacagim yazinin altinda. Ama oncesinde iki resim daha paylasayim sizinle AppDefense durumumu ve NSX ile AppDefense bir arada tam olarak bir datacenter icin vSpgere altyapinida nasil ve hangi katmanda olduklarina dair bilgi verebilir sizlere.



Kisaca sizlere VMware vSphere Platinum yeni surum ve diger surumler arasindaki farklardan bir Datacenter icinde vSPhere - NSX - AppDefense uclusu ile nasil stabil yonetilebilir ve guvenli bir yapi kurabileceginize dair bilgiler vermek istedim. Umarim bilgiler isinize yarar. Unutmadan teknik makale ve bilgier asagida kendinze iyi bakin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.