3 Eylül 2018 Pazartesi

VSS Hatası hem VMware Converter hemde Veeam için

Merhaba genelde bu hatayaı bir çok kişi ya VMware Converter kullanırken yani fiziki makineden sanal makineye convert ederken yada yine sanal makine yedeğini veeam ile alırken genelde karşılaşılan VSS Volume Shadow Copy yapısı ile ilgili sorun yaşadığı zaman oluyor.

Hatalar genelde
 Creating VSS snapshot Error: Failed to create snapshot: Backup job failed. Cannot create a shadow copy of the volumes containing writer's data. VSS asynchronous operation is not completed. Operation: [Shadow copies commit]. Code: [0x80042306]. 
veya
 AILED: The VSS snapshots cannot be stored because there is not enough space on the source volumes or because the source machine does not have any NTFS volumes. Error code: 2147754783 (0x8004231F). 
şeklinde olabiliyor. Bu durumla karşılaşır iseniz. ilk yapmanız gereken VSS özelliğini kapalı ( disable ) yapmanızdır. 

Converter için VSS kapatıldıktan sonra. Kurulumda fiziki hatrlarsınız. Windows kurulurken iken 350 veya 500 Mb boyutunda system reserved alan ayırır bu alan ile ilgili convert işlemi öncesinde sürücü harfi atayarak ve atama işlemi sonrasında erişim izinlerinden Everyone Full erişim vermeniz gerekiyor.

Veeam Yedekleme' de yine VSS kapalı konumdan sonra ayarlar bölümünden maximum limit ayarını 4096 MB yapmanız gerekmekte. Hatta Veeam içinde job özellikleri içinde VSS kullan yada kullanma seçeneği mevcut bu özelliği de kaptanız gerekiyor.

Yukarıdaki çözümler genel olarak verilmiştir. Sizin hatanız ortamınız yapınızdaki durumlar bu hataların farklılaşmasını ve sonuç olarak farklı çözümler aranmasına sebep olabilir. Bilgilerinize sunulur. Hatasız ve hep info log düşen sistemleriniz olması dileği ile. Kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.