13 Ekim 2017 Cuma

HP Server için VMware Custom ISO


ESXI sunucular için biliyorsunuz kurulum aşamasında driver problemleri çıkabiliyor. Bunun için tabii ki özelleştirilmiş yada custom iso dosyaları hazırlamak mümkün, bu durum için yükleme versiyonuza göre 2 adet videom da var aşağıda linkleri bulabilirsiniz.

ESX ve ESXI Custon ISO Oluşturmak - ESXi-Customizer-PS

Yukarıda yazdıklarım genelde OEM server sistemler için geçerli, eğer HP - DELL  vb gibi sunucular kullanıyor iseniz üretici firmalar sizler için her ESXI sürümü için farklı ISO dosyalarını sunuyor bu ISO dosyalarını satın aldığınız ürünün sitesinden download edebiliyorsunuz. Size katkısı ise aldığınız ürün grubu için kurulum için gerekli olan network scsci vb gibi driverlerin ISO içinde olması oluyor.
Yakın zaman içinde HP markası VMware 6.5 ve 6.5U1 versiyonu için ISO dosylarını güncelledi ve download' a sundu arkadaşlar aşağıdaki linkten hp.com hesabınıza girerek donwload edebilirsiniz.


Hp reklamı gibi oldu Esxi iso anlatırken nereden nereye geldik.
Ek olarak HP sunucular için gen7 ve gen8 için olan firmware güncelleme yazılım güncelleme gibi paketleri içinde bulunduran ve bu işlemleri otomatik yyapan hatta ILO versiyonunu bile otomatik güncelleyen iso file ise aşağıda Hp derki önce SPP güncellemelerini yap ondan sonra ESXI custom iso  kullan der. ok ;) Donwload link aşağıda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.