23 Ağustos 2017 Çarşamba

Microsoft Server 2016 Kurulumu

Merhaba; bu siteden ve video yapma işinden en çok gelen sorulardan biriside neden yapıyorsun para kazanıyor musun diyorlar hayır inanın siteden ve videolardan gelen bir tatmin edici paralar yok yani hayatımı bununla idame ettirmiyorum. Eee o zaman neden yapıyorsun diyorlar burada biraz kötü olacak sanırım ama kendim için. Sistem yöneticisi admin ne derseniz deyin bende insanım ve uzun süre başka konulara baktığımda yaptığım bildiğim şeyleri unutuyorum ve burada yaptığım her video her yazı unuttuğumda ben bunun için bir yazı yada video yapmıştım diyerek tekrar gelip izlemek. Bunu yaparken de elimden geldiğinde sizler içinde faydası olması için uğraşmak bu kadar.  Giriş için Microsoft Server 2016 için uzun bir yazı oldu ama sitede ve videoların neredeyse hep VMware üzerine ama bir gerçek ki ülkemizde App Server işletim sistemi kullanımı olarak en yüksek paya sahip olarak' ta Microsoft geliyor. Ve bu server yapısının mimarisini en azından basit işlemlerini bilmeniz sistem yöneticisi yada admini iseniz şart gibi bir durum. Bu yüzden bu videoyu hazırladım. Video 2 part şeklinde oldu uzamasın istedim ama 2.part biraz uzadı videoda neden uzadığını anlattım. Bana göre güzel bir 2 partlık eğitim oldu. Video da ilk olarak Server 2016 kurulumu var sonrasındaki videoda ise Active Directory kurulumu + DNS Server kurulumu + DHCP Server kurulumu var ve son olarak ise Domain sisteminize bir adet client makineyi join etme işlemi var. Tavsiyem 1 ve 2 part şeklinde olan videoları atlamadan sabırla izleyiniz size çok şey katacağından eminim. Umarım sizlere faydalı olur.

Part -  1

Part - 2 



Microsoft Server 2016 için karşılaştırmalı ve detaylı yenilikler için sizlere tavsiyem ayırca aşağıdaki iki linki de kontrol etmeniz.
2 - https://www.microsoft.com/tr-tr/cloud-platform/windows-server-comparison

3 yorum:

  1. Mehmet Yaşar DOĞAN4 Ekim 2017 10:45

    Ellerinize sağlık. Bazı insanların karşılıksız bir şey yapmayı anla(ya)mamaları toplumdaki çözülmelerin bir sonucudur, ve bunun önüne geçmenin tek yolu usanmadan paylaşmak ve paylaşmayı insanlara anlatmaya çalışmak. Çalışmalarınızda gayretin ve başarının artması dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler.