4 Mayıs 2016 Çarşamba

ESXi Embedded Host Client Nedir ? Demo

Merhaba; VMware kullanıcılarının bir çoğu bu adresi bilir; https://labs.vmware.com/flings bu adresi kısaca açıklayacak olursak eğer VMware sanallaştırma ortamımıza script yada ek yazılımlar ( plug-in) ekleyerek yeni veya daha kolay özellikler eklemeniz olanak sağlayan bir site ve VMware buraya destek sağlıyor ve sürekli olarak gelişmesinde gerekli işlemleri yapıyor. Bir çok VMware ile uğraşsan coder veya mühendis buraya yazılımlar ekliyor ve kullanıma sunuyor,  bazıları ova template bazıları .vib formatında bazıları ise .exe şekilden oluyor.
Gelelim bizim yazılıma bu adresten download edilerek en çok kullanılan ürünlerden biriside ESXi Embedded Host Client bu yazılım ile ESXI sunucularınızı web arayüzünden yönetebiliyorsunuz. Hataya düşmeyin vCenter değil tek bir adet ESXI sunucunuz olsa bile web ara yüzden yönetip servis açma kapama yeni sanal makine oluşturma ESXI hostun performas vb gibi değerlerini izleme yapabilir ve müdahale edebilirsiniz aynı vSphere Client gibi sanal makine oluşturabilir özelliklerini değiştirebilir silebilir veya vSphere client ile yapamadığınız bir kaç özelliği bile kullanabilirsiniz. En güzel özeliklerden birisi ise hızlı ve servisleri web ara yüzden rahatlıkla yönetebiliyorsunuz.
5.0 ve üzeri için download edip bir kaç yükleme yaptıktan sonra aktif şekilde kullanabiliyorsunuz ama en güzel haber iser vSphere 6.0U2 versiyonunda entegre edilmiş bir şekilde artık geliyor. Bizim videomuz da bunu anlatıyor sizlere videoyu izlemenizi tavsiye ederim.  
ESXi Embedded Host Client

3 yorum:

  1. Hocam selamlar,

    ben ilgili eklentinin kurulumunu gerçekleştirdim ancak Esxi arayüzünde "open the vmware host client" ibaresi oluşmadı. hostadresi/ui/ diyerek giriş sağlayabiliyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Saygılar

    YanıtlaSil
  2. vSphere sürümün nedir? "open the vmware host client" 6U2 versiyonunda VMware tarafından eklendi. otomatik olarak geliyor. Senin vSphere versiyonu 5.X veya 6.0 ise gelmiyor. Aynı senin dediğin gibi https:///ui/ adresine yöneldiğince otomatik gelir. Yüklemeyi sen yaptığından web arayüze otomatik geldiğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Hocam selamlar,

    esxi güncellemesini yapınca ilgili ileti geldi.

    teşekkürler,

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler.