23 Ocak 2016 Cumartesi

VMware vCenter Converter 6.1


Daha önceki yazımda bahsettiğim için bir çok özelliğinden bu yazımda fazla bahsetmeyeceğim sadece yeni ve bir kaç güzel özelliğinden bahsedeceğim. Yeni özelliği yeni Microsoft işletim sistemi Windows 10' a destek gelmesi ( Veeam End Point bildiğim an itibari hala desteği yok ) Yine file ve vCenter haricinde direkt olarak VMware Workstation' a aktarma özelliği geldi. Kendim 6.0 da ilk olarak convert' ten sonra testlerimde Workstation aktif kullanıyordum ama şimdi direkt olarak aktarılması daha güzel olmuş. Yine yeni özelliklerden birisinde Hyper-V ortamından direkt olarak vCenter veya VMware Workstation ortamına aktarım yapabilmek ama sanal sistem offline modda olacak bu şart ile.
Yeni özelliklerin tam listesine, yeni işletim sistemlerinin listesini, kurulumu ile ilgili detayları daha fazla bilgiyi bu adresten bulabilirsiniz.


Veeam notunu ekliyorum Veeam End Point güzel bir yazılım ve şu anda VMware Converter yada benzeri yazılımlarla başarılı olamayan fizikselden sanal ortama aktarım işlemi içinde kullanılabiliyor. Aslında Veeam End Point sadece local makinenin yedeğini almak için ve geri yüklemek için kullanılıyor ama özelliklerinden biriside fiziksel makineden aldığı yedeği Veeam Backup Repository ye yani sanal ortama aktarabiliyor ve sanal ortamınıza yedekten dönerek fiziksel makine sanal ortama geçebiliyor RDP ile user in tüm işlemlerini yapabilirsiniz. Bunuda not olarak biliniz.  

3 yorum:

  1. cahit hocam verdiginiz bilgiler için cok teşekkürler emeginize bilginize saglık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, sadece komut satırı ile çalışan bir sistemi(unix çekirdeği üzerine yazılmış bir endüstiriel bir sistem) convert etmem gerekiyor aklıma gelen ilk çözüm vm converter ı bootlu bir cd yada usb üzerinden çalıştırmak oldu fakat bu konuda çözüm yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında var yine benim web sayfamda yada youtube kanalımda bir emölatör var ama sanal makine için değil synology storage cihazları çalıştırmak amacı ile kullanılan xpnology olarak geçen bir yazılım. Kısaca bir emülatör ve emülatör içine gömülen orijinal yazılım gibi düşünebilirsiniz. İşinizi çözermi bilemem ama fikir verebilir size kolay gelsin.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.