31 Temmuz 2015 Cuma

Son durumlar


Merhaba bayağıdır sayfa için ne yazı nede bir video ekleme fırsatım oldu. Bu yüzden takipçilerden özür dilerim. Geçen ay başlayan ramazan ve ve bayram derken mübarek ramazan' ın bizi biraz etkilemesi. Tabii ki ek olarak işlerin yoğunlaşması nedeni ile temmuz ayı içinde hiç bir şey yapamadım ve bugün son gün en azından bu ay içinde bir adet yazı daha olsa olsun istedim. O yüzden bu yazıyı ekliyorum umarım bilgiler işinize yarar. Bu arada tabii ki ister istemez biraz bende uzak kaldım sanırım bilgilerden. Ama elimden geldiğince sizlerle bir kaç başlık adı altında bilgiler vermeye çalışacağım. Eksiklikleri yorumlarda sizler tamamlayınız lütfen. ;)

İlk olarak güvenlik diyelim. " cryptolocker " virüsü ( bana göre aldatmaca ) bilmeyen yoktur umarım bu ( sevimsiz ) arkadaşın yeni versiyonu çıktı ve bulaştığı bilgisayarın eriştiği ağ üzerinden erişimi Full Control olan tüm paylaşımları da şifrelemesi ve algoritma değiştirmesi bu sebeple var olan çözümlerinde şifrelemeye etki etmemesi sayesinde bir süre bir çok kişi etkilendi. Bazı antivirüs programlarının merkezi olarak yönetilenler de bu durum için çözüm olduğu yazıyor fakat orada dikkat edilmesi gereken bir nokta ilk sürüm için virüs firmalarının elinde olan master key izliyor ve gelen mailde varsa engelliyor yoksa buyur geç ki zaten master key versiyon 2 de değişti. O yüzden sistem adminlerine tavsiyem haftada bir kullanıcılarınızı uyaran bir mail hazırlayıp tüm kullanıcılarınıza yollamak bundan şikayetçi olsalar bile siz durmayın devam edin çünkü user' lar dalgın çalışıyorlar ve birden 236 TL cep telefonu faturası deyince hemen tıklamaya yöneliyorlar bilginize :)

İkinci durum işimiz vMware ile ilgili piyasada 6.0 versiyonu için yeni güncelleme geldiğini söylemiştim daha önce burada aktif olarak kullanan kişiler için değil ama yeni kurulumlar yapacaklar için bir süre en azından yılın son çeyreğiene kadar 5.5. U2 ile devam etmelerini tavsiye ederim. Bu tavsiyem ürün de hata olduğu için değil sadece sahada çalışan arkadaşlardan aldığım vMware 6.0 feedbackler sayesinde oluştu bende uyup uymamak sizin elinizde. ;)

Son durum microsoft olsun ve Tabiki Windows 10 ben yaklaşık ilk betasından beri kullanıyorum ve üründen çok memnunum bunu dile getireyim yine güzel bir iş çıkarmış microsoft. Ürün 29 temmzda piyasaya çıktı ama rezerve edip alamayanlar ve sırada olanlar var aklında lisanlar ile ilgili sorular olanlar var onlara elimden geldiğince cevap vereyim istedim ve kişisel deneyimlerimide en sona ekleyeceğim. Windows 10 sürümleri ve karşılaştırmalarını bu adresten PDF olarak down edip inceleyebilirsiniz. Ayrıca bir çok kişinin aklındaki lisans meselesi evet arkadaşlar crack yapılmış bir win 7 veya 8 veya 8.1 kullansanız ve rezerve yaptıysanız ve sistem rezerve ye izin verdi ise sıranız geldiğinde size 1 yıl kullanmanız için Windows 10 bedava yani 1 yıllığına lisans kiralaması mantığında bir yıl sonra nasıl olur sizden ister mi ister parasını bence. Rezerve sırasını beklemek istemiyorsanız 8.1 de test ettim ben :) ilk olarak şuradaki C:\Windows\SoftwareDistribution\Download tüm dosyaları silin arkasından CMD ile yönetici olarak ms-dos ekranında şu wuauclt.exe /updatenow komutu yazıp onaylayın ve bir kaç dakika sonra denetim masasından güncelleme ekranında Windows 10 download edilmeye başlayacaktır.
Gelelim size Windows 10 ile ilgili tavsiyelerim yerine sadece tek tavsiyeme SSD disk yoksa makinenizde sizi üzer bence Windows 10 ama karar yinede size ait. SSD olursa size kullanırken zevk veren bir işletim sistemi olmuş bilginize.

Umarım bilgiler sizler için faydalı olur. Başta da yazdığım gibi bende uzak kaldım biraz eğer temmuz ayı için varsa sizinde eklemek istedikleriniz yoruma ekleyin lütfen. Kendinize iyi bakın yeni yazı ve videolar ile görüşürüz inşallah en kısa sürede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.