19 Temmuz 2014 Cumartesi

Simülatörler


Merhaba arkadaşlar bu konu hakkında ben aktif şekilde kullanım yaptığım ve fayda gördüğüm için sizlerle paylaşımda bulunmak istedim. Konumuz simülatörler :) Bir çok kişi ister Microsoft sistem mühendisi olsun ister Cisco mühendisi isterese de Vmware sanallaştırma mühendisi sürekli olarak kendilerini geliştirmek ve yeni teknolojileri test ederek onları öğrenme gereği duyarlar. Bu sebepledir ki ellerindeki imakanlarla sanal lab lar kurarlar. Kimisinin parası çoktur güzel donanımlar alır ve onlaral test yapar kimileri ksıtlı imkanlarla bunu yapmaya çalışır. Ki bu notada ister parasnız olsun siter olmasın her teknoloji her zaman alternatifleri ile test edebilemek çok kolay bir durum değildir. Bu yüzden firmaların simülatör çözümleri var ve bunlar gayet başarılı.

Ben sizlere ağırlıklı olarak storage konusunda firmaların sunduğu simülatörlerden bahsedip linkleri paylaşacağım unutmadan. Benim es geçtiğim veya sizlerin önerdiği simülatörler varsa lütfen bana ulaşın ve buraya ekleyelim hem ben :) hemde sitemizi takip edenler faydalansınlar. 

Evet başlıyoruz;

Emc Storage firmasının VNC serisi ürünleri için erişim linki aşağıda arkadaşlar bu arada PowerLink hesabı gerekebilir bilginize artık register olup download etmek sizin elinizde. 
VNC

NetApp Storage firmasının ürünleri için erişim linki aşağıda arkadaşlar bu arada NOW ( partner ) hesabı gerekebilir bilginize artık register olup download etmek sizin elinizde. 




Oracle firmasının Storage Appliance ürünleri için erişim linki aşağıda arkadaşlar yine download için hesap gerekebilir bilginize artık register olup download etmek sizin elinizde.



HP firmasının Storage ürünleri için erişim linki aşağıda arkadaşlar bu arada yine download için hesap gerekebilir bilginize artık register olup download etmek sizin elinizde.
HP EVA P6000
STOREVIRTUAL \ LEFTHAND \ P4000 – 60 günlük trial olarak.



Cisco firmasının merkezi yönetim ürünü Cisco UCS için erişim linki aşağıda arkadaşlar bu arada yine download için CCO hesap gerekebilir bilginize artık register olup down etmek sizin elinizde.



GNS3 bence Cisco, Juniper ve daha bir çok network ürünü için geliştirilmiş en iyi network cihaz simülatörüdür ve çok başarılıdır bu konuda. Yine register olup kolayca download edebilirsiniz.
GNS3

Arkadaşlar giriş yazısında yazdım ve tekrarlıyorum benim şimdilik aklıma gelenler bunlar sizlerinde farklı marka ve modeller için bildiğiniz kullandığınız simülatörler varsa benimle iletişime geçerseniz çok güzel olur buraya ekleriz ve herkes faydalanır.  Son not arkadaşlar yukarıdaki tüm ürünlerin konfigürasyonu ve ayarlamaları ile ilgili youtube araması yaparsanız hepsi karşınıza çıkar bilginize. Kendinize çok iyi bakın.