9 Haziran 2014 Pazartesi

VSAN - NSX - Vmware Forum 2014 İstanbul hakkında bilgiler.


Merhaba herkese bir boş zaman buldum ve sizlerle yine vmware üzerine bir kaç konu üzerine bilgilendirmeler yapmak istedim. Bu yazıdan bir kaç gün sonra 12/06/2014 tarihinde vmware forum 2014 / İstanbul olacak arkadaşlar mutlaka katılmanızı tavsiye ederim. Hatta ben yoğunluk sebebi ile katılamıyorum sizlerden geri bildirim alırsam vmware forum 2014 ile ilgili burada paylaşmayı çok isterim. Vmware Forum 2014 İstanbul gündem ve yer bilgisi için tıklayınız.

Gerçi bana göre bu yıl yapılacak olacak vmware forum 2014 de 2 ana konu var birisi VSAN diğer ise NSX. Nedir bunlar derseniz eğer;

VSAN : yeni storage yapısı diyebiliriz. Kısaca host ( fiziki server ) üzerinde bulunan diskleri kullanarak oluşturabileceğiniz storage pool dur. Tabii ki bunun için bazı şartlar var. Ne gibi derseniz eğer; en az 3 tane host olmak zorunda bu 3 host üzerinde mutlaka 1 adet SSD disk olmak zorunda. Gerçi daha detaylı anlatım ve kurulumu hakkında bilgiyi hazırladığım VSAN ( Virtual SAN) nedir ? Adlı video' da bulabilirsiniz. O yüzden VSAN konusunda şimdilik aktaracaklarım bunlar ama vmware forum 2014 de olacaksanız mutlaka VSAN oturumuna katılın ve oradaki anlatımları kaçırmayın tavsiyesin' de bulunayım.

Ve ikinci konu olarak vmware forum 2014 için yine size çok faydalı olacağını düşündüğüm NSX oturumuna katılmanız. Nedir bu NSX kısaca : sanal network demektir (kesinlikle VLAN değildir) sanal firewall, sanal vpn, sanal vxlan yapıları kurmanıza ve yönetmenize olanak sağlar. Bunun la alakalı güzel ve kısa bir video var vmware tarafından hazırlanmış göz atmanızda fayda var derim. NSX 6.0 ile iglili olarak kurulum ve nasıl yapılır videolarını bende sizlere hazırlamak isterim fakat elimde NSX 6.0 download edip kullanabileceğim bir kaynak yok sebebi ise download şu anda sadece vmware partnerlerine açık hatta ve hatta her partnere bile açık değil bazı sayılı partnerler download edebiliyor. Yinede sizler için araştırmalarım sonucunda kurulumu ve ayarlamaları için youtube açılmışken 4 adet video buldum bunları buradan sırayla izlemenizi tavsiye ederim, yazının altına sırayla ekleyeceğim.

VSAN - Resim


NSX - Resim


Dar bir vakitte hazırladığım yazı umarım VSAN ve NSX hakkında sizlere en azından ön bilgi mahiyetinde bilgiler verebilmiştir. Herkese bol vmware' li sanllaştırmanın her zaman etrafınızda olduğu sağlıklı günler dilerim.

NSX Video 1

NSX Video 2


NSX Video 3


NSX Video 4