18 Ağustos 2017 Cuma

vExpert Günü

16 Ağustos 2017 gününde VMware blog sayfasında vExpert 2017 ikinci yarı vExpert unvanı kazananları açıkladılar hemen arkasından vExpert programının alt programları olan vExpert NSX 2017 ve son olarak vExpert vSAN 2017 ile 3 alanda vExpert unvanları açıklamaları geldi.

Bir çok kişiden nasıl vExpert oluruz sorusu aldığım için kısaca hemen yazmak istedim. Çok zor değil VMware ve sanallaştırma ile ilgili iseniz ve paylaşımcı bir ruha sahip iseniz gerisi çok kolay. Bol bol yazdığınız makale çektiğiniz video VMUG toplantılarına aktif katılım yani VMware dünyasına katkı bulunmanız ve başvuru yapıp beklemeniz yeterli. Sadece başvuruda farklı başvuru çeşitleri var bunlar;


Son kullanıcı = blogger - youtuber - yazar kendinizi hangi kategoride görüyorsanız.
Partner = VMware firmasının yetkili bir partner firmasında görev alıyorsanız başvuru ekranınız farklı.

Daha önceden yılda bir kere başvuru şansınız vardı ama artık son 2 yıldır yılda 2 kere başvuru yapabiliyorsunuz. Nerenden başvuru yapacağım derseniz VMware blog sayfasını veya ister benim sayfamı  yada hem benim hemde VMware vExpert twitter hesabını takip ederseniz başvuru tarihlerini yakalarsınız.

Son bilgi ana program vExpert ama son 2 yıldır alt program olarak VMware ürünlerinin NSX ve vSAN ürünleri içinde vExpert NSX ve vExpert vSAN adında alt programlar mevcut. Aynı anda hem vExpert hemde vExpert NSX yada vExpert vSAN olabilirsiniz. Blog yada video yada makaleleriniz de NSX ve vSAN için daha fazla içerik barındırmanız yeterlidir.

Ben bu yıl hem vExpert 2017 ve vExpert NSX 2017 unvanlarına layık görüldüm. VMware ve siz değerli okurlarıma teşekkür ederim.

Unutmadan ne sağlıyor kişiye derseniz; Bir çok sanallaştırma dünyasında yer alan firmadan sizlere NFR ( kısaca yeniden satılmaz yıllık lisans demektir ) lisanları ile birlikte ürünü test etmek kullanma şansı. Tabiki VMware tüm ürünlerinin her sürümünün aktif şekilde 1 yıllık ücretsiz kullanımı. Bazı sitelerde ücretsiz hediye edinilen üyelikler. Yine bazı firmalardan minik hediyeler. Ve bana göre ene önemlisi VMware tarafından sizlere verilen erken erişim ürünler piyasaya çıkmadan hem teknik olarak sizlere verilen semineler anlatımlar ve ürün test etme şansı vb bir çok kaynak sadece vExpert olan kişilerin erişiminde olan forum ve teknik kaynaklar gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.