25 Ocak 2016 Pazartesi

ClearOS Nedir ve Nasıl kurulur


ClearOS linux tabanlı bir server yazılımı, bana göre en güzel özelliklerinden birisi ise kolay kullanımı ve eklemek istediğiniz özellikleri bir kaç tık ile rahat ve hızlı bir şekilde serverinize ekleyebiliyor olmanız. Bu özelliğin yanı sıra bana göre yine çok güzel ve sade bir arayüze sahip. Kobi yada büyük bir firma olun seçebileceğiniz birkaç modeli mevcut hatta ev için de mevcut ben yine size free olan versiyonunu anlatacağım :). Sanırım biraz bedavayı seviyorum.
ClearOs için download adresi burada.
Versiyonları arasındaki farklar burada.
ClearOs web sitesi burada.


3 yorum:

  1. Tesekkürler güzel anlatim olmus.

    YanıtlaSil
  2. Selam hocam, güzel ve anlaşılış anlatım olmuş faydalı oldu benim için ve bu ilk deneyimim. Web siteleri filtrelemek istedim örnek olarak facebook u engellemek istedim listeye ekledim ancak ne yaparsam yapayım giriliyor. Fw yeniden başlattım hatta ve Content Filter Engine status running durumda sonradan gri listeye de ekledim ama nafile. Yine de giriliyor. Nerede yanlış yapıyorum acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap için kusura bakma ilk olarak. Web Filter de sadece http:// adresi yerine https:// adresinde eklemeng erekiyor. Ayrıca. Aplication filter bölümöünden de Böyle ünlü Facebook Tiwtte vb gibi siteleri eklemelisin. Yoksa Filtere sadece http:// ile başlayan adrese bakar ve s eklenince açılır sayfa umarım faydalı olur. Kolay gelsin.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.